Vaalikampanjahäiriköinti on terrorismia

”Ilmiönä terrorismi määritellään toimintana, joka sisältää kansallisen lain tai kansainvälisen oikeuden vastaisia tekoja, väkivaltaa tai sillä uhkaamista ja levottomuuden tai pelon aiheuttamisen tavoittelua.” (Terrorismia torjutaan viranomaisten yhteistyöllä: Sisäministeriö. https://intermin.fi/poliisiasiat/terrorismin-torjunta)

Väkivalta ja häiriökäyttäytyminen ovat huolestuttavasti lisääntyneet käynnissä olevan vaalikampanjoinnin aikana. Sinisen tulevaisuuden jäsenen kimppuun yritettiin käydä Korson maalaismarkkinoilla, vasemmistoliiton ehdokasta alettiin häiritä metrossa ja vihreiden ehdokasta häirittiin Tampereella. Poliisilla on tiedossa useita kampanjahäirintätapauksia. Kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat ovat tuominneet nämä hyökkäykset.

Hyökkääjien yhteinen piirre taas on se, että he harhaisesti kuvittelevat edustavansa laajaa kansalaismielipidettä, suojaavansa katupartioinnilla yksittäisiä ihmisiä maahantunkeutujien pahoilta aikeilta tai pitävänsä Suomen suomalaisilla ja suojaavansa nuoria tyttöjä maahantunkeutujien raiskauksilta.

Hyökkäysten motiiveista on monenlaisia arvailuja: kohteen maanpetturuus, väärä ihonväri, yleisesti väärät mielipiteet… Yhteistä edellä mainituille tapauksille on ollut, että hyökkääjillä on ollut kytkökset oikeistopopulistisiin äärinationalistisiin ryhmittymiin. Hyökkääjien yhteinen piirre taas on se, että he harhaisesti kuvittelevat edustavansa laajaa kansalaismielipidettä, suojaavansa katupartioinnilla yksittäisiä ihmisiä maahantunkeutujien pahoilta aikeilta tai pitävänsä Suomen suomalaisilla ja suojaavansa nuoria tyttöjä maahantunkeutujien raiskauksilta.

Vanha brittisanonta, we agree that we don’t agree, ei päde tällaisin Odinin sotureiden kaltaisiin ryhmittymiin, joilla ei ole mielipidettä, jota voisi argumenttien avulla vastustaa. Heillä on käsittämätön harhakuvitelma siitä, että heillä on ainoa oikea totuus ja kaikki eri mieltä olevat ovat vastustajia, jotka pitää väkivalloin eliminoida ja heillä on oikeus antaa väärin ajatteleville henkilöille sopivaksi katsomansa tuomio. Minusta tämä on terrorismia, jota pitää kohdella terrorismina eikä tällaisia hyökkäyksiä pidä tutkia minään lievänä pahoinpitelynä.

Sen sijaan äärinationalistien toiminta pyrkii suoraan vallan ottamiseen omiin käsiin ja tarvittaessa vastustajien kovaotteiseen likvidointiin. Tällainen toiminta herättää laajempaa pelkoa eikä varmasti ole suomalaisuuden ytimessä.

Oulun seksuaalirikollisille on vaadittu kovempia tuomioita ja jopa Suomen kansalaisuuden riistämistä. Oulussa tapahtuneet lasten hyväksikäyttörikokset ovat hirvittäviä ja vastenmielisiä. Siitä huolimatta lasten ja nuorten seksuaaliseen hyväksikäyttöön syyllistyvät edelleen eniten ihan kantasuomalaiset. Juuri eilen uutisoitiin jälleen entistä järkyttävämmän rikoksen tutkinnasta, hyväksikäyttöringistä, jossa lapsia huumattiin metamfetamiinilla ja materiaalia jaettiin netissä. Julkisessa keskustelussa ei ole lainkaan tullut esiin kysymystä siitä, pitäisikö myös kantasuomalaisilta seksuaalirikollisilta riistää kansalaisuus. Luulen, että useimmat vastaisivat tähän kysymykseen kielteisesti, jolloin maahanmuuttajien kohdalla erilaista vastausta voi pitää yhtenä rasismin ilmenemismuotona.

Minusta tämä on terrorismia, jota pitää kohdella terrorismina eikä tällaisia hyökkäyksiä pidä tutkia minään lievänä pahoinpitelynä.

Kansalaisuuden riistäminen seksuaalirikosten tuomiona tuntuu kovalta, koska rikos kohdistuu murhan tavoin vain yhteen tai muutamaan yksilöön eikä tällaista rikollisuutta sen raakuudesta huolimatta voi oikein pitää yhteiskuntajärjestyksen vastaisena. Sen sijaan äärinationalistien toiminta pyrkii suoraan vallan ottamiseen omiin käsiin ja tarvittaessa vastustajien kovaotteiseen likvidointiin. Tällainen toiminta herättää laajempaa pelkoa eikä varmasti ole suomalaisuuden ytimessä. Epätietoisille suosittelen luettavaksi Zachris Topeliuksen Maamme kirjaa (1876), jonka viitoittamalla tavalla kansallinen identiteettimme on rakentunut ja josta ei varmasti kehotuksia tällaiseen löydy. Tällaisille suomalaisuuden vastaisille terroristeille kansalaisuuden menetys ja karkotus voisivat olla aivan oikea tuomio.

Jaa sosiaalisessa mediassa
 • 15
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  15
  Shares