Pekka

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
– Albert Einstein

Ihmisten on pakko oppia tuntemaan ja auttamaan toisiansa, jotta kaikki toisiansa veljinä rakastaisivat.
– Zacharias Topelius: Maamme kirja 1875

Olen kirkkonummelainen fysiatrian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori ja dosentti. Synnyin 1957 Oulussa, missä vietin lapsuuteni. Olen naimisissa, lapsia meillä on neljä ja lastenlapsia kuusi. Harrastan monipuolista liikuntaa, musiikkia, puutarhanhoitoa ja mökkeilyä, purjehdusta, luonnossa liikkumista kahden koiramme kanssa, lukemista, tähtitiedettä, historiaa… Oikeastaan olen hurjan kiinnostunut kaikesta ymmärrystä lisäävästä. Ajatus kansanedustajaksi lähtemisestä on kypsynyt mielessäni jo vuosia, ja nyt on oikea aika lähteä vaikuttamaan yhteiskunnallisesti merkittäviin asioihin.

”Työssäni paljon syrjäytymistä todistaneena ja terveydenhuollon rakenteita sisäpuolelta seuranneena koen, että minulla on aidosti sellaista kokemusta, tietoa ja taitoa, mitä suomalainen päätöksenteko tarvitsee erityisesti suurien sote-uudistusten aikana.”

Politiikkaa olen seurannut aktiivisesti jo lapsesta asti. Työssäni paljon syrjäytymistä todistaneena ja terveydenhuollon rakenteita sisäpuolelta seuranneena koen, että minulla on aidosti sellaista kokemusta, tietoa ja taitoa, joita suomalainen päätöksenteko tarvitsee erityisesti suurien sote-uudistusten aikana. Työurani lääkärinä kattaa sekä yksityisen että julkisen sektorin, joten minulla on näkemystä molemmista sekä niiden keskinäisistä suhteista. Lääketieteen tohtorin tutkinnon suoritin 2007 ja tutkimustyö jatkuu edelleen muun työn ohessa, mistä on osoituksena Helsingin yliopistosta vuonna 2017 saamani fysiatrian dosentin arvo. Minulla on lisäksi kuntoutuksen ja musiikkilääketieteen erityispätevyydet ja Executive MBA -tutkinto Helsingin kauppakorkeakoulusta. Tällä hetkellä työskentelen Kanta-Hämeen keskussairaalassa fysiatrian ja kuntoutusyksikön ylilääkärinä ja toiminnan vastuuhenkilönä. Olen lisäksi ollut Kirkkonummen kunnan perusturvajaoston jäsen vuodesta 2013 asti. Lue lisää elämästäni ja työurastani.